23 Οκτ 2011

Γιατρικά από το φαρμακείο της φύσης!


lady_fΈχετε δοκιμάσει ποτέ να καταπολεμήσετε κάποια συμπτώματα που σας ταλαιπωρούν με «γιατρικά» που θα φτιάξετε χρησιμοποιώντας τα πιο φυσικά και αγνά υλικά; Με τον «οδηγό», που ακολουθεί, τώρα μπορείτε να δοκιμάσετε συνταγές από το «φαρμακείο της φύσης» για άμεση ανακούφιση.

Διώξτε την τάση για εμετό 

Χρησιμοποιήστε τζίντζερ. Αφού ζεστάνετε νερό και αφήσετε μέσα για μερικά λεπτά τη νωπή ρίζα τζίντζερ, σουρώστε και ρίξτε το έγχυμα σε παγοθήκες. Κάθε φορά που νιώθετε ναυτία, δοκιμάστε ένα από τα παγάκια που έχετε φτιάξει. Η ανακούφιση είναι άμεση και μπορείτε να τα γεύεστε ακόμα και σε περίοδο εγκυμοσύνης.
Για το λόξιγκα 
Δοκιμάστε 1 – 2 κ.γ. ζάχαρη. Οι κόκκοι της ερεθίζουν το νεύρο που προκαλεί σπασμούς στο διάφραγμα και το επαναφέρουν σε κατάσταση ηρεμίας.
Για τον πονόλαιμο
Έξι σκελίδες σκόρδο… αρκούν! Μπορεί το σκόρδο να μην είναι και ό,τι πιο γευστικό έχετε δοκιμάσει, αλλά στην περίπτωση του πονόλαιμου θα κάνει θαύματα. Ρίξτε τις σκελίδες σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και πιείτε πρωί και βράδυ για τρεις μέρες. Ο χυμός σκόρδου σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες.
Για το βήχα
1-2 πλάκες μαύρης σοκολάτας θα σας ανακουφίσουν. Οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ουσία θειοβρωμίνη της σοκολάτας είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του επίμονου βήχα. Όταν ο βήχας είναι τόσο ενοχλητικός που σας ξυπνάει το βράδυ, μισή ώρα πριν τον ύπνο φάτε 2 κ.γ. μέλι, που συστήνεται ακόμη και για τα παιδιά (1-2 κ.γ.), με μοναδική προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο της ζωής τους. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το μέλι είναι προτιμότερο από οποιοδήποτε αντιβηχικό φάρμακο.
Για τον πυρετό 
Χρησιμοποιήστε φλοιό φλαμουριάς. Το έγχυμα που θα φτιάξετε ρίχνοντας το φλοιό φλαμουριάς σε ζεστό νερό και σουρώνοντας μετά από 15 λεπτά, αποτελεί φυσικό αντιπυρετικό ρόφημα (3-4 φλιτζάνια τη μέρα). Η επίδραση της φλαμουριάς είναι διπλή: Από τη μία ενεργοποιεί τον υποθάλαμο του εγκεφάλου ώστε να ελέγχει καλύτερα τη θερμοκρασία του σώματος και από την άλλη προκαλεί εφίδρωση διογκώνοντας τα αιμοφόρα αγγεία. Αν ο πυρετός εξακολουθεί μετά από ένα 24ωρο θεραπείας με φλαμουριά, απευθυνθείτε στο γιατρό.
Για τα εγκαύματα 
Η αλοιφή από αλόη κάνει θαύματα. Λειτουργεί σαν στρώμα που δεν αφήνει εκτεθειμένο το ερεθισμένο δέρμα και προστατεύει τις ευαίσθητες νευρικές απολήξεις από τον πόνο που προκαλεί ο αέρας.
Για το φούσκωμα
Θα σκοτώσετε τα βακτήρια που προκαλούν πρήξιμο με ένα αφέψημα που θα παρασκευάσετε με φύλλα μέντας. Το ρόφημα του φυτού έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τους γαστρεντερικούς μυς και να ανακουφίζει από τις καούρες και τη δυσπεψία.
Για το κρύωμα 
Κόψτε στη μέση ένα λεμόνι, που είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, και στύψτε το μισό σε ένα φλιτζάνι. Σύμφωνα με έρευνες, η πρόσληψη βιταμίνης C στην αρχή του κρυολογήματος μειώνει εκτός από τη διάρκεια και το βαθμό σοβαρότητάς του. Στη συνέχεια, γεμίστε το υπόλοιπο φλιτζάνι με βραστό νερό και προσθέστε 1 κ.γ. βιολογικό μέλι, που τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και ανακουφίζει και τον πονόλαιμο. Πιείτε 1-2 φλιτζ. την ημέρα.
Για δροσερή αναπνοή
Θα αποφύγετε τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία στο στόμα με χυμό λεμονιού και ένα γιαούρτι χωρίς γλυκαντικές ουσίες. Οι λακτοβάκιλλοι, που είναι γνωστοί με το όνομα «προβιοτικά» αντιμάχονται στα βακτήρια της κακοσμίας και τελικά τα αντικαθιστούν. Ο συνδυασμός λεμονιού-γιαουρτιού εξουδετερώνει τη μυρωδιά και το αποτέλεσμα διαρκεί 12-24 ώρες.
Για σκασμένα χείλη
Περάστε με ελαιόλαδο 2-3 φορές τη μέρα τα χείλη σας. Χάρη στην αντιοξειδωτική, ενυδατική και καταπραϋντική δράση του θα νιώσετε αμέσως καλύτερα. Συνεχίστε τις επαλείψεις για μερικές ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου