23 Μαρ 2011

Λουΐζα


Είναι άρρητα συνδεδεμένη με την μάχη του αδυνατίσματος καθώς μας προσφέρει απλόχερα τις ευεργετικές της ιδιότητες, που βοηθούν στην αποτοξίνωση, την αποβολή περιττών υγρών, την κυτταρίτιδα, ενώ είναι πολύ αποτελεσματική στην σύσφιξη του δέρματος.
Η Λουΐζα ωστόσο, έχει πολλές ακόμα ιδιότητες. Στην Ευρώπη χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως χαλαρωτικό ρόφημα, χάρις στο έντονο άρωμα λεμονιού που έχει και την κάπως ξινή αλλά νόστιμη γεύση της.
Βοηθά πολύ στην καταπολέμηση του στομαχόπονου και γενικότερα των στομαχικών παθήσεων, έχει αντιπυρετική δράση ενώ θεωρείται και ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά διουρητικά.
Επιπλέον, κάτι που ίσως δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι πως η Λουίζα μπορεί να σας απαλλάξει μια για πάντα από την δυσάρεστη κακοσμία του στόματος. Η άσχημη γεύση στο στόμα, μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως στοματικά, οδοντιατρικά ή γαστρεντερικά προβλήματα, ωστόσο ένα αφέψημα Λουΐζας, μπορεί να είναι μια πολύ αποτελεσματική λύση.
Bάλτε μερικά φύλλα λουΐζας να μουλιάσουν για 15 λεπτά σε 1 λίτρο κρύο νερό και μετά βράστε τα για λίγα δευτερόλεπτα. Aφήστε τα να κάτσουν για άλλα 10 λεπτά, ώστε να διαλυθεί στο νερό το αιθέριο έλαιο του φυτού. Αν πιείτε 3-4 φλιτζάνια από αυτό το αφέψημα μέσα στη μέρα, το δυσάρεστο σύμπτωμα θα εξαφανιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου